En del af Øresund Tennis​

Corona-update 9. april fra Dansk Tennis Forbund

Corona-update 9. april

07.04.2020 | Nyhed

Dansk Tennis Forbund har noteret sig regeringens plan for en langsom genåbning af samfundet og drøfter intensivt, hvordan vi bedst håndterer udfordringerne for tennisklubberne. En konkret udmelding vil komme mandag den 13. april.

*Opdatering 9. april: Dansk Tennis Forbund forventer på baggrund af drøftelser med DIF, DGI og sundhedsmyndighederne at kunne komme med en konkret anbefaling om eftermiddagen mandag den 13. april. Vi arbejder på, at det skal give mulighed for en begrænset åbning af udendørs tennisbaner under forudsætning af nogle særlige forholdsregler.

Til og med den 13. april gælder anbefalingen fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) om, at alle udendørs sportsfaciliteter forbliver lukket.

På et pressemøde mandag 6. april fremlagde statsminister Mette Frederiksen regeringens plan for en langsom genåbning af det danske samfund efter den 13. april, hvor de nuværende tiltag gælder.

Regeringen vil fastholde forsamlingsforbuddet frem til 10. maj. Det betyder blandt andet, at alle fitnesscentre og indendørs sportsfaciliteter skal forblive lukket i denne periode.

I Dansk Tennis Forbund har vi noteret os regeringens udmelding og drøfter intensivt, hvordan vi bedst håndterer udfordringerne for tennisklubberne.

I løbet af de kommende dage vil Dansk Tennis Forbund komme med en udmelding med konkrete anbefalinger.

Indtil da og frem til og med 13. april gælder anbefalingen fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) om, at alle udendørs sportsfaciliteter også forbliver lukket.

”I Dansk Tennis Forbund har vi stor forståelse for, at det er en frustrerende og usikker tid for alle tennisklubber og deres medlemmer. I samarbejde med DIF og sundhedsmyndighederne ser vi på, om vi i reduceret omfang kan åbne op for udendørs tennis. Det skal naturligvis ske på et sundhedsmæssigt forsvarligt grundlag, og derfor er vi også ekstra grundige med vores udmeldinger, ” siger formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen.

Her er de konkrete anbefalinger fra DIF, som DTF støtter op om:

  • “DIF anbefaler, at alle udendørs idrætsforeningsaktiviteter aflyses”.
  • “Vi opfordrer dog kraftigt til at huske bevægelsen og udnytte naturen, hvor man let kan være aktiv med fx løb eller på cykel og samtidig sikre afstand til andre mennesker.”
  • “Derudover opfordrer vi indtrængende til, at al udendørs træning sker alene eller med ens nærmeste – og med stor afstand til hinanden.”

Læs mere om corona virussens indvirkning på dansk tennis.